понеділок, 3 вересня 2012 р.

Дівка-баба (майстер клас)



Дівка-баба це дуже особлива лялька, яка символізує жіноче перетворення з дівки на бабу(колись це було почесне звання, яке могла заслужити лише та, котра народила доньку). Дивишся -- лялька-дівчина, красуня, з русою косою....перевертаєш - баба в хустині. Але ж "дівка" нікуди не поділась, вона в середині. Оце і є наша сутність))) Пропоную невеличкий мк по виготовленні цієї лялечки(в мініатюрі)
Беремо звичайні зубочистки і ламаємо їх на потрібну довжину. Змотуємо докупи нинками.
Далі з синтепону робимо дві однакові кульки і по черзі з кожної сторони прикладаєм їх до паличок (це голови). Зверху прикриваєм прямокутним шматком тканини і знизу замотуєм нитками, щоб голова трималась. Тобто цю процедуру робимо двічі. З кінцівок тканини формуємо ручки. Край трішки підгинаємо під край і замотуємо нитками, можна кольоровими, щоб було видно.
 Приблизно так це має виглядати.
  


 А тепер формуємо груди. Знову ж таки підпихаємо синтепон і замотуєм знизу.
Ось, вже майже готова:)))
Далі робимо спіднички. Їх має бути дві, тому беремо два шматки тканини і зшиваєм їх докупи. Посередині можна вшити ще кружево.
Кінці також зшиваєм між собою і примотуєм до ляльки. З одної сторони нитку, якою примотуєм буде видно, тому ховаємо її під якесь круживо або лєнточку.
Далі, бабі чіпляємо хустину, а дівці чіпляєм волосся з ниток (на шиї примотуємо, для міцності). І прикрашаєм на власний рзсуд. Все - дівка-баба готова!!!!!!

2 коментарі:

  1. Ирина, очень понравился мастер -класс... Захотелось попробовать сделать...

    ВідповістиВидалити
  2. Виготовлення мотанок це така своєрідна медитація, тому обов'язково спробуйте)))

    ВідповістиВидалити