середу, 15 травня 2013 р.

Великдень



Я трохи з запізненням то все пишу, просто часу бракує))) На Великдень ми їздили в село. Таке класне село, розташоване в лісі, де воду треба набирати з криниці, а їсти варити в печі на дровах....романтика
Коли ми тільки зайшли в ліс, там співало багато птахів, Настя не могла зрозуміти шо то таке.
-Мам, а шо то за звук?
-То так соловейко виспівує.
-А де він? Я хочу подивитись!
-Його не видно, він на дереві.
-А він шо голий???
-???

Марк  так тішився коли бачив якусь живність типу курей,гусей, корів, а особливо коней. Він їх ні капельки не боявся і йшов прямо до них. А коли ми побачили стадо коней і підійшли до них, то потім не могли його звідти забрати. Він був готовий залишитись там з ними.

Настуня вела себе як англійська королева. Побачивши козу, вона усміхнулась до неї і мовчки помахала правою ручкою. І то ше й так елегантно помахала)))
Як ми приїхали, то якраз була п’ятниця і ми ввечері пішли до Плащаниці. Церква дуже гарна. То архітектурна пам’ятка ше з 17століття.

Село невеличке і якраз в той момент нікого в церкві не було. Це так здивувало Настю, вона тільки і питала: «А де поділися всі люди??» І коли вона ввечері  дзвонила до свого двоюрідного братика, щоб поділитися враженнями, то сказала: «Ми сьодні ходили в церкву. УЯВЛЯЄШ, там взагалі не було людей»
Ввечері  Марк сказав: «Ну всьо. Ідем додому)))» І вони обоє повирубувались.
А коли ми вже повкладались спати, почалась гроза. Справжня))) Сильна))) Спати було солодко))
А ше кожен раз як Настя чула звуки, які видають різні тварини і птахи, вона була впевнена, шо вони їй шось розказують, а вона не може зрозуміти їх. Вона просила мене перекласти))))
-Мам, а шо та жабка мені розказує??

-А чого та гусочка так на мене свариться???

А ше в селі багато лелек. І коли ми підійшли до одного гнізда, то Настя побачила як лелеки спарюються:
–Мам, а чого він так зробив??? То він просто так любить свою сестричку??

А Марк в нас дуже господарський хлопець, він носив дрова, розпалював з татом піч, носив воду з криниці і навіть косив траву))) Але і далі категорично відмовлявся фотографуватись.







А Настуню на саме свято комар вкусив за око і вона ходила вся підпухша.




Одним словом вражень була купа. І фоток також)))












8 коментарів:

  1. Ага, так он звідки такі гарні фони на минулих фотках:) Гарно ви відірвалися, по-справжньому! Сучасні міські діти дуже ізольовані від тої первісної природи, але добре, що вони все ж відчули і почули все це! Заздрю вашому сну в грозу, і хотілося б теж послухати того ... голого? соловейка:))))

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так відпочинок і справді вдався, ми аж не хотіли повертатися додому)))) А про дітей я з тобою на 100% згідна. Мене так дивувало, шо вони не могли розрізнити корову і свиню!!!!, а про курей гусей і качок я взагалі мовчу)))) Єдине, шо вони точно знали - це баранчики, бо мультик такий дивляться))))

      Видалити
  2. Село – це класно! Свіже повітря для дітей - це здоров’я! А лелеки ще молоді, гніздечко ще маленьке. У наших воно велике і на Великдень вони вже висиджували яйця :)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так, село це справді класно. А лелеки иолоді і їх було важко застати в гнізді. Я декілька раз до них ходила, перш ніж вдалося сфотографувати. А біля церкви було ше одне гніздо, то ті лелеки вже теж висиджували яйця)))

      Видалити
  3. Як гарно! Все так по-справжньому! Я живу ніби й не в місті, а так давно не бачила стільки коней одразу - дуже їх люблю!

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Я теж дуже люблю коней. Я коли скинула фото з апарата на комп'ютер, я здивувалась. Там було більше 150 фоток коней))))

      Видалити
  4. І у вас хлопчик Марк! У мене теж :) Чудові фото

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Так)) імя Марк зараз популярне))))
      Дякую))) Давай на ти)))

      Видалити